A receptet és a képeket Willson küldte 2011.03.13-án
Hozzávalók:
- 3-5 gombafej/fő
- Kókuszzsír a kisütéshez
a panírozáshoz:
- Pár kanál szezámpehely
- Tojás /fehérje/; 1 ek. zselatin 1 dl vízzel keverve – AIP
- Darált mandula vagy földi mandula (AIP és TED)
Elkészítés:
A gombákat gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük
A gombatalpat levágjuk (nem kitörni!), esetleg lehúzzuk a héját
Először a szezámpehelyben, majd a felvert tojásfehérjében vagy vizes zselatinban megforgatjuk és darált vagy apróra vágott mandulával vagy földi mandulával bepanírozzuk.
Forró bő kókuszzsírba tesszük sülni úgy, hogy először a lemezei nézzenek lefelé, majd félidőben a hátára fordítjuk és szép világos őzbarnára sütjük (én nem szoktam lefedni). Papírszalvétára kiszedjük, megsózzuk és tálaljuk.