A piskótát készítsd el a „Piskóta maglisztből -alaprecept” leírása alapján!
Leírom, hogy ehhez a piskótához
ma mit használtam:
- 6 db tojás
- 8 evőkanál mandulaliszt
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Stevia a tésztához – tapasztalat: ha stevia port használsz, akkor nem lesz vizes a tészta
- Kevés citromlé a hab felveréséhez
- Őrölt xukor0stevia = porxukor a rolád tetejének szórásához (porxukor készen is kapható!)
Epres-habkrém:
Hozzávalók:
- 3 db tojásfehérje
- Stevia vagy xukor0stevia
- 25 dkg eper (egész epreket lehet félretenni díszítésre!)
Elkészítés:
- A 3 db tojásfehérjét kevés citromlé hozzáadásával verd fel kemény habbá
- Forró vízben vagy kókusztejben (én rögtön készítettem egy madártejet is!) főzd meg a tojáshabot –> kanalazz a forró folyadékba fehérje-labdákat, melyeket főzés közben forgass meg
- A 25 dkg fagyasztott epret (szezonban természetesen frisset) cséplőgéppel pépesíts, majd keverd össze a főtt tojáshabbal
- Édesítsd ízlés szerint
Az epres-habkrémes piskóta összeállítása:
- Amikor a piskótarolád lapja kihűlt, kend rá a lapra a habos-epres krémet
- Tekerd fel, majd szórd meg porxukorral