Epres-habkrémes piskóta

Eper habkrémes piskóta – A kép a Google images-ről való.

 

A piskótát készítsd el a „Piskóta maglisztből -alaprecept” leírása alapján!

Leírom, hogy ehhez a piskótához

ma mit használtam:

  • 6 db tojás
  • 8 evőkanál mandulaliszt
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Stevia a tésztához – tapasztalat:  ha stevia port használsz, akkor nem lesz vizes a tészta
  • Kevés citromlé a hab felveréséhez
  • Őrölt xukor0stevia = porxukor a rolád tetejének szórásához (porxukor készen is kapható!)

Epres-habkrém:

Hozzávalók:

  • 3 db tojásfehérje
  • Stevia vagy xukor0stevia
  • 25 dkg eper (egész epreket lehet félretenni díszítésre!)

Elkészítés:

  • A 3 db tojásfehérjét kevés citromlé hozzáadásával verd fel kemény habbá
  • Forró vízben vagy kókusztejben (én rögtön készítettem egy madártejet is!) főzd meg a tojáshabot –> kanalazz a forró folyadékba fehérje-labdákat, melyeket főzés közben forgass meg
  • A 25 dkg fagyasztott epret (szezonban természetesen frisset) cséplőgéppel pépesíts, majd keverd össze a főtt tojáshabbal
  • Édesítsd ízlés szerint

Az epres-habkrémes piskóta összeállítása:

  • Amikor a piskótarolád lapja kihűlt, kend rá a lapra a habos-epres krémet
  • Tekerd fel, majd szórd meg porxukorral

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.