Mostanában igyekszem minél több zöldséget és gyümölcsöt enni, de azt alaposan megfontolom, hogy milyent és mennyit?! Jómagam nem vagyok az Autoimmun Protokollt étkezésemben követő valaki, de sokat tanultam a protokoll tanulmányozása kapcsán. Én cukorbetegként fogyasztok zömében bogyós gyümölcsöket, az AIP-osok max. 10-20 gr fruktózt fogyaszthatnak. Ennél a salátánál ezeket a szempontokat figyelembe vettem. Nyilván a megevett mennyiség már egyénfüggő, önálló döntést igényel.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Egy nagy méretű ananászt héjától megszabadítunk, a középső fás részt kikerülve feldaraboljuk, tetszőleges méretű darabokra kockázzuk.
- Jelenleg a ribizlinek és a málnának van szezonja, így érdemes a kora nyári időszakban pl. ribizlit enni, egyéb időszakban pedig áfonyát, szedret. A ribizlit szemezzük, megmossuk, majd az ananász darabokkal elkeverjük.
- Bio kígyóuborkát a dizájn kedvéért csíkozhatjuk, de fel is lehet kockázni.
- Egy maroknyi mentalevelet apróra darabolunk és a fenti keverékhez adjuk.
- Végül ízlés szerint fél vagy egész citrom levével a salátát meglocsoljuk.
- Semmiféle külön édesítést nem igényel ez a saláta, de ha mégis úgy érzed, hogy hiányzik, akkor használj xukor0steviát, AIP-osoknak végképp azt ajánlom, hogy semmit!