Bermar ötlete alapján készült az alábbi étel
Amennyiben előfőzött céklából készül, akkor kb. 30-35 perc alatt elkészíthető!
Hozzávalók:
- 2 x 45 dkg-os, azaz 90 dkg előfőzött hámozott cékla vákuumos csomagolásban (Tesco-s)
- 5 db tojás
- 5-10 dkg kolbász vagy szalámi
- 5-10 dkg húsos szalonna
- 5 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar, parmezán, stb.)
- Só utólagos fűszerezésre, esetleg csipetnyi őrölt bors, esetleg 1 kávéskanálnyi őrölt köménymag
Elkészítés:
- Az előfőzött hámozott céklát vágd karikákra
- Főzzél kemény tojásokat, majd karikázd fel azokat
- A húsos szalonnát vágd apróra
- A kolbászt vágd szintén apró szeletekre
- Reszeld le a sajtot
- Rétegezd tűzálló tálba vagy más sütőedénybe a „rakott krumpli” hozzávalóit: egy sor cékla (esetleg borssal, köménymaggal fűszerezve) egy sor kolbász, tojás, szalonna –> ezután egy sor cékla –> a tetejét szórd meg reszelt sajttal
- Tedd sütőbe, és közepes lángon kb. 15-20 perc alatt süsd ropogósra
- Sózni csak tálaláskor ajánlatos, hogy sütés közben ne eresszen levet!
A magam részéről són kívül semmiféle fűszert nem adtam hozzá, és az íze így is pompás lett! Tényleg teljesen olyan, mintha rakott krumpli lenne!
Igaza van Bermar-nak!
Szia! Ez igazából nem az én ötletem, de már nem tudom, kié. Tavaly, amikor kezdtem a paleot, akkor írta valaki javaslatként. Én nyers céklával csináltam, azt főztem meg félig, tisztára mint a krumplival… Kókuszkrémet kevertem el nyers tojással, azt öntöttem a tetejére.
Imádom a céklát nyersen, főzve, hagyományosan savanyúnak, hogy ezzel sem lehet gond! Ki fogom próbálni
Köszönöm a receptet!
Marica! Köszi a hozzászólásodat. Szerintem így, hogy BB-s változat – korrekt a recept. Jó ötlet a hozzáadott tojásos kókusztej is. Én most nem használtam, mert más lassan minden ételben visszaköszönt a kókusztej. Jómagam nagyon szeretem, és még mindig nem unom, de van, aki nem szereti. Kókusztej nélkül is nagyon finom lett a „rakott krumpli”, és döbbenetesen nem hiányzott hozzá semmiféle fűszer. Szia, Márta
Sziasztok!
Ma elkészítettem a rakott krumpli karfiolos változatát.
A cékla helyet használtam megfőtt karfiolt, főtt tojás, kolbászkarikák, és leöntve tojásos kókusztejszínnel és a tetején egy kis reszelt sajttal.
Hasonló lett mintha „rakott krumpli” ettem volna.
Márti remélem jól vagy egészségileg
Üdv : kica
Sziasztok, mar regota nezegetem az oldalon a recepteket, nagyon jok sokat ki is probaltam, nemreg kezdtem paleot,sajna nem tudom 100% csinalni de amikor csak lehet odafigyelek!
Megcsinaltam a „rakott krumplit” cekla es sargarepa,es tarlorepa (turnip, ), amivel helyettesitettem a krumplit, egyebkent a tarlorepa isteni finom, nagyon olyan az ize mint a krumplinak! nagyon bejott 🙂 ajanlom mindenkinek , koszi a receptet!
zs.
Kedves Zsuzsi, Hol lehet kapni tarlórépát??? -, ez egyenlő a paszternákkal, édes répával, vagy valami más? BB
szia , amugy tegnap csinaltam ebbol a repabol koretet, osszekockaztam, megfoztem, mas zoldsegekkel, (srepa,brokkoli,karfiol) leszurtem, aztan kokusz zsiron kicsit megfuttattam, majd 1-2 kanal kokusztejet raktam, percig osszeforraltam es kesz is , nagyon finom lett, a tarlorepa ize tiszta krumpli! ha teheted probald ki, masoknak is ajanlom 🙂 udv zs
Utána fogok nézni:-) Köszi. Egyelőre nekem a kép úgy néz ki, mintha sörretek lenne:-))) -, de tényleg komolyan utánanézek. BB
Szia BB en Irorszagban elek, itt mindenhol 🙂 valoszinu az az edes repa, de kuldom a linket nezd meg ! koszi Zs
http://en.wikipedia.org/wiki/Turnip
jól láttad, ez egy retek féle.
belinkelem neked a Terebesstől a felhasználását:
„Főzelékként, rántva, nyers salátaként, savanyúságként, szárítva és retek helyett fogyaszthatjuk. A téli, kora tavaszi hiányidőszakban friss vitaminforrás. Kímélő ételnek is kiváló. A háziállatokkal nyersen etetjük, de kukoricaszárral értékes silót készíthetünk belőle a tejtermelés növelésére. Levele is etethető. Birkalegelőnek, vadetetésre is alkalmas.'”.. stb.
Még nem próbáltam főzni, de nyersen retek.
Köszi Willson:-) …, de nálunk hol lehet kapni? -, mert ha zsuzsmott-nak bevált krumpli helyett, akkor szerintem ki kellene próbálni:-) BB