Fehér batáta (édes krumpli) szeletek

Fehér batáta

Végre sikerült vennem fehér batátát (édes burgonyát). Megmondom őszintén, hogy az édes sárga húsút nem szeretem. Ha már a sárga húsú jönne szóba, akkor a lényegesen olcsóbb sárgarépát részesítem előnyben, amit elég gyakran eszem is – főleg ragu formájában. Most eljön az a korszak, hogy a fehér húsúval fogok recepteket kreálni, no meg a lila belűvel is, mert azt is vettem.

Dr. Izabella Wentz autoimmun paleo Hashimotosoknak ajánlott étrendjében bár ajánlja a keményítő tartalmú zöldségeket, mint pl. a batátát, de azt is hangsúlyozza, hogy ne együnk keményítőt keményítővel – mértékletességre bíztat! 

Annál egyszerűbb, mint ez a recept a világon nincs.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Hámozzunk meg egy kb. 20 dkg-os batátát, majd öblítsük le.
  • Egy személyre a felét vágjuk fel késsel lapokra. Ez könnyen fog menni, mert amíg pl. a zeller lapokra vágása komoly „fizikai munka”, addig az édes burgonyába a kés beleszalad, mintha vaj lenne.
  • A batáta szeletek sütésére háromféle módszert javasolok:
    1. Kerámia sütőlapon olíva olajjal vagy anélkül.
    2. Mindennemű zsírozás nélkül vaslapon.
    3. Kenyérpirítóban
  • Fűszerezni a szeleteket utólagosan javaslom pl. AIP-osan gyömbérporral (ettől csípős lesz, mintha bors lenne!), fokhagymával, sóval, de hozzáadható bármilyen más fűszerezés is.

A képen egy köleslisztbe forgatott – kb. 10 dkg-os szelet kisütött filézett csirkecomb látható, valamint spirállal vágott uborka.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.