Habkönnyű piskóta 2-féle változatban

A receptet és képeket MW küldte 2010.10.20-án

piskótahabkönnyű

A tészta ugyanaz:

  • Fele rész mák, fele rész kókuszreszelék (nem kókuszliszt vagy mákliszt, mert kell a zsírtartalom!)
  • 15-15 dkg mák+kókusz+3 tojás; 25-25 dkg mák+kókusz+6 tojás
  • Késhegynyi szódabikarbóna; a 25-25-ösnél egy picit többmwpiskótája2
  • 4-6 tojás szétválasztva, fehérje felverve
  • Édesítés (stevia és/vagy xilit)
  • Ízesítés (vanília-, rumaroma)
  • Fél bögre olvasztott vaj (arányosan emelve a nagyobb mennyiségnél)
  • Mazsola

Az első változatnál:

  • A papírral bélelt tepsi aljába öntjük a massza felét
  • Erre simítunk 2 nagyobb, hámozott, felszeletelt almát
  • A tetejére jön a massza másik fele

Második változat:mwpiskótája1

  • Megsütjük a piskótát
  • Amikor kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük valamilyen paleo (=cukor- és tartósítószer mentes) lekvárral
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.