A receptet és képeket MW küldte 2010.10.20-án
A tészta ugyanaz:
- Fele rész mák, fele rész kókuszreszelék (nem kókuszliszt vagy mákliszt, mert kell a zsírtartalom!)
- 15-15 dkg mák+kókusz+3 tojás; 25-25 dkg mák+kókusz+6 tojás
- Késhegynyi szódabikarbóna; a 25-25-ösnél egy picit több
- 4-6 tojás szétválasztva, fehérje felverve
- Édesítés (stevia és/vagy xilit)
- Ízesítés (vanília-, rumaroma)
- Fél bögre olvasztott vaj (arányosan emelve a nagyobb mennyiségnél)
- Mazsola
Az első változatnál:
- A papírral bélelt tepsi aljába öntjük a massza felét
- Erre simítunk 2 nagyobb, hámozott, felszeletelt almát
- A tetejére jön a massza másik fele
- Megsütjük a piskótát
- Amikor kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük valamilyen paleo (=cukor- és tartósítószer mentes) lekvárral