Az alábbiakban bemutatok egy hetet a Speciális étrendemből, mely paleo kompatibilis ugyan, de alapvetően az jellemző rá, hogy rostdús. Vegyes étrend, melyben az alap a gumós zöldség kiegészítve salátákkal, továbbá kevés húsféle.
Célom a cukorszintem optimalizálása, a bélflóra gyulladásmentesítése, a mértékletes étkezés. Makrókat és kalóriát nem számolok. Nagyjából ugyanabban az időben éhezem meg. Napközben nagyon ritkán nassolok, mert nem is vagyok éhes.
Hétfő — Vasárnapig
7.00 Reggeli
- Pulykasonka – a pénztárcám szerint a legjobb minőség – uborkaszeletekkel és Szafi kenyér – egyéni lisztkombináció: hajdina liszt keverve -ch liszttel.
- Hideg krumpli, adalék mentes májas, céklalé
- Alma, ananász, batáta főve
- Kacsa töpörtyű krém (1 evőkanálnyi), Szafi kenyér kombináció
- Pulykasonka, cukkini tészta, bio kölesgolyók
- Kacsamáj Szafi kenyér kombinációval
- 3 tojás sárgája, Szafi kenyér kombináció, uborka, újhagyma
13.00 Ebéd
- Hosszan főtt csirke húsleves sok leveszöldséggel: sárgarépa, fehérrépa, zeller, hagyma + fehér batáta kockákkal főzve
- Sárgarépa ragu cukkinitésztával, bio kölesgolyó
- Lila batáta, levesben főtt filézett csirkecomb felső
- Spenót vagy mángold főzelék, tökfőzelék, vagy zöldborsó (Dr. I. Wentz), zsenge zöldbab (Dr. I. Wentz) csirkecomb felső
- Cukkini tészta káposztasalátával (mint a Pusztasaláta), majoránnás csirkefalatok kókusztejben, bio kölesgolyók
- Tepsiben sült karfiolrózsák kókuszmártással
- Hagymás alapon sült vegyes zöldség indiai fűszerezéssel, gombával elkeverve
18.00 Vacsora
- Maradék leveszöldségek apróra darálva és két fej hagymán pirítva, bio köles golyók, kacsa töpörtyű krém
- Plantain, azaz főzőbanán chips, vegyes zöldség nyersen: uborka, cukkini, madársaláta, retek stb., ami éppen szezonális
- Francia saláta aip-osan, azaz tojás nélkül, a saláta keverékben krumpli helyett apró zeller kockák, bio köles golyók
- Sütőtök ragu darált pulykával
- Banán-alma kókuszkrémmel kikeverve, bio köles golyók
- Zöldséges húsleveslé + 100%-os tisztaságú marha zselatinnal, Szafi kenyérkombináció
- Köles-hajdina lepény vegyes nyers zöldséggel
Főzéskor víz helyett általában a hosszan főtt leves levét használom az étel felöntésére!
4. és 5. étkezés ritkán fordul elő
- Mélyhűtött áfonya, vegyes erdei gyümölcs, málna – zselével vagy anélkül, esetleg glicinnel édesítve
- Lila burgonya püré kókusztejszín habbal
- Avokádóval vagy banánnal, almával pürésített bogyós gyümölcs – fagylaltként
- Kókusztej egy szelet Szafi kenyérkombinációval vagy bio köles golyóval
- Steviás áfonya lekvár bio köles golyókkal
- Kacsa vagy libazsír bio köles golyókkal