Speciális étrendem étrendmintával

Speciális étrendminta – a képen látható rizs hűtve megengedett lenne, mint lassan felszívódó ch, de én nem eszem. A fűszerezésem alapvetően indiai, azaz: curry, kurkuma, fahéj, gyömbér, fokhagyma, hagyma …

Az alábbiakban bemutatok egy hetet a Speciális étrendemből, mely paleo kompatibilis ugyan, de alapvetően az jellemző rá, hogy rostdús. Vegyes étrend, melyben az alap a gumós zöldség kiegészítve salátákkal, továbbá kevés húsféle.

Célom a cukorszintem optimalizálása, a bélflóra gyulladásmentesítése, a mértékletes étkezés. Makrókat és kalóriát nem számolok. Nagyjából ugyanabban az időben éhezem meg. Napközben nagyon ritkán nassolok, mert nem is vagyok éhes.

Hétfő — Vasárnapig

7.00 Reggeli

  1. Pulykasonka – a pénztárcám szerint a legjobb minőség – uborkaszeletekkel és Szafi kenyér – egyéni lisztkombináció: hajdina liszt keverve -ch liszttel.
  2. Hideg krumpli, adalék mentes májas, céklalé
  3. Alma, ananász, batáta főve
  4. Kacsa töpörtyű krém (1 evőkanálnyi), Szafi kenyér kombináció
  5. Pulykasonka, cukkini tészta, bio kölesgolyók
  6. Kacsamáj Szafi kenyér kombinációval
  7. 3 tojás sárgája, Szafi kenyér kombináció, uborka, újhagyma

13.00 Ebéd

  1. Hosszan főtt csirke húsleves sok leveszöldséggel: sárgarépa, fehérrépa, zeller, hagyma + fehér batáta kockákkal főzve
  2. Sárgarépa ragu cukkinitésztával, bio kölesgolyó
  3. Lila batáta, levesben főtt filézett csirkecomb felső
  4. Spenót vagy mángold főzelék, tökfőzelék, vagy zöldborsó (Dr. I. Wentz), zsenge zöldbab (Dr. I. Wentz) csirkecomb felső
  5. Cukkini tészta káposztasalátával (mint a Pusztasaláta), majoránnás csirkefalatok kókusztejben, bio kölesgolyók
  6. Tepsiben sült karfiolrózsák kókuszmártással
  7. Hagymás alapon sült vegyes zöldség indiai fűszerezéssel, gombával elkeverve

18.00 Vacsora

  1. Maradék leveszöldségek apróra darálva és két fej hagymán pirítva, bio köles golyók, kacsa töpörtyű krém
  2. Plantain, azaz főzőbanán chips, vegyes zöldség nyersen: uborka, cukkini, madársaláta, retek stb., ami éppen szezonális
  3. Francia saláta aip-osan, azaz tojás nélkül, a saláta keverékben krumpli helyett apró zeller kockák, bio köles golyók
  4. Sütőtök ragu darált pulykával
  5. Banán-alma kókuszkrémmel kikeverve, bio köles golyók
  6. Zöldséges húsleveslé + 100%-os tisztaságú marha zselatinnal, Szafi kenyérkombináció
  7. Köles-hajdina lepény vegyes nyers zöldséggel

Főzéskor víz helyett általában a hosszan főtt leves levét használom az étel felöntésére!

4. és 5. étkezés ritkán fordul elő

  1. Mélyhűtött áfonya, vegyes erdei gyümölcs, málna – zselével vagy anélkül, esetleg glicinnel édesítve
  2. Lila burgonya püré kókusztejszín habbal
  3. Avokádóval vagy banánnal, almával pürésített bogyós gyümölcs – fagylaltként
  4. Kókusztej egy szelet Szafi kenyérkombinációval vagy bio köles golyóval
  5. Steviás áfonya lekvár bio köles golyókkal
  6. Kacsa vagy libazsír bio köles golyókkal

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.