Sült plantain (főzőbanán) vegyes zöldséggel

Sült plantain zölddel – Google
Sült plantain vegyes zöldséggel

Gyakori a konyhámban, hogy van valamilyen zöldség ragu maradékom. Ma ezt a maradékot sült főzőbanánnal egészítettem ki.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A maradék zöldségragu bármilyen összetételű lehet – jelen esetben az egyiknél salátafélék és petrezselyemzöld, a másiknál cukkini, bébirépa – hagymásan a meleg saláta alap.
  • Egy kb. 20 dkg-os jól megtermett banánt vékony karikákra vágjuk, majd pl. kókuszzsíron vagy valamilyen állati zsiradékon megpirítjuk. Pirítás után az alaphoz keverjük.
  • A fűszerek lehetnek pl. AIP-nak megelelőek: só, curry, fokhagyma, fűszernövények ízlés szerint; de lehetnek más jellegűek is, mint pl. paprika, só, bors, fűszernövények ízlés szerint.

A plantainhoz hozzáadott zöldekből hagyjuk ki a lektin-tartalmúakat és helyette leveles zöldeket használjunk! Ekkor felel meg ez az étel a Plant Paradoxnak.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.