Vegyes saláta – gyömbéres-currys

Vegyes saláta gyömbéres- currys

A magam részéről van mit fejlesztenem a saláta készítésemen – legyen szó meleg salátáról, avagy hidegen készítettről. Nincs nagy hagyománya a magyar konyhában a salátáknak. A standard saláta egy magyar otthonban: ecetes-sós-cukros-borsos-paprikás lében kínált zöldek.

Miután a Speciális étrendem fő alkotó eleme a salátafélék – vegyes étrend keretén belül -, ezért sokat agyalok minél ízletesebb saláták összeállításán.

Nagy kertész nem vagyok, de fűszernövényeim és salátaféléim vannak. Tehát van honnan bio minőségű zöldeket az asztalra raknom.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Vásárolj vagy gyűjts össze a kertben a salátához kellékeket: a képen látható pl. bőségesen karikára vágott cukkini, még zsenge fejes saláta levelecskék, díszes sóskalevél, snidling szára és virága, a sarkantyúka borsos ízű levele, zsenge szőlőlevél, petrezselyem.
  • A laskázott cukkinit kevés olíva olajon – gyöbérporral és curryval, sóval megszórva – megfuttatom, amíg meg nem puhul, majd tányérra halmozom a vegyes saláta-mixet és rá kerül a pirított fűszeres cukkini.
  • Szafi -ch lisztből készült zsemlével ettem meg.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.