A magam részéről van mit fejlesztenem a saláta készítésemen – legyen szó meleg salátáról, avagy hidegen készítettről. Nincs nagy hagyománya a magyar konyhában a salátáknak. A standard saláta egy magyar otthonban: ecetes-sós-cukros-borsos-paprikás lében kínált zöldek.
Miután a Speciális étrendem fő alkotó eleme a salátafélék – vegyes étrend keretén belül -, ezért sokat agyalok minél ízletesebb saláták összeállításán.
Nagy kertész nem vagyok, de fűszernövényeim és salátaféléim vannak. Tehát van honnan bio minőségű zöldeket az asztalra raknom.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Vásárolj vagy gyűjts össze a kertben a salátához kellékeket: a képen látható pl. bőségesen karikára vágott cukkini, még zsenge fejes saláta levelecskék, díszes sóskalevél, snidling szára és virága, a sarkantyúka borsos ízű levele, zsenge szőlőlevél, petrezselyem.
- A laskázott cukkinit kevés olíva olajon – gyöbérporral és curryval, sóval megszórva – megfuttatom, amíg meg nem puhul, majd tányérra halmozom a vegyes saláta-mixet és rá kerül a pirított fűszeres cukkini.
- Szafi -ch lisztből készült zsemlével ettem meg.