Gombaleves hosszan főtt alaplével

Gombaleves hosszan főtt alaplével

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Főzzünk húsleves alaplét csirkéből vagy más húsokból-csontokból, AIP-ban ajánlom a szárnyasokból készült húslevest az esetleges vagy tényleges hisztamin intolerancia kivédése miatt használni.
  • Az alapléből kb. egy liternyi mennyiséget öntsünk egy 2-3 literes lábasba.
  • Az otthon lévő gyökérzöldségeket tetszőlegesen használhatjuk a zöldségezéshez. Nekem sárgarépám volt itthon.
  • A zöldségeket tisztításuk után ízlés szerinti méretekre daraboljuk fel és tegyük az alaplébe, és öntsük fel további vízzel úgy, hogy legalább 2 ujjnyira ellepje a zöldségeket, hiszen főzés során el fog párologni a léből némi mennyiség.
  • Ízlés szerint fűszerezzünk. Már maga az alaplé fűszeres. AIP fűszerezéssel én a következőket használom: 1 tk. curry por, só, vegyes szálas fűszernövények – petrezselyem, koriander, oregánó, kakukkfű, egy pici darabka rozmaring és sarkantyúka levele (borsos ízű).
  • Amikor a gyökérzöldségek megpuhultak, akkor dobjuk a lébe a tisztított, darabolt gombákat (részemről csiperke gomba!) és fog keményre főzzük meg, mely főzési idő kb. 10-15 perc.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.