Hozzávalók 3-4 személyre:
- 0,5 kg sertéslapocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 fokhagymagerezd vagy fokhagyma por
- 1 evőkanál zsír
- Só, őrölt bors, paprika por
- 2-3 dl víz
- 20 dkg hámozott felezett konzerv paradicsom
Elkészítés:
- A húst darabold fel apró kockákra
- A vöröshagymát, a fokhagymát tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra
- Forrósítsd fel egy evőkanálnyi zsírt, erre dobd rá a hagymákat, kicsit pirítsd meg, majd önts rá egészen kevés vizet, és dinszteld puhára
- A megpuhult hagymákhoz add hozzá a fűszereket, majd a felkockázott húst
- Öntsd fel vízzel az egészet úgy, hogy ellepje
- Kb. 20 perc főzés alatt megpuhul a hús
- A pörköltre önts rá egy 20 dkg-os konzerv hámozott felezett paradicsomot (szezonban nem kell konzerv!), és maximum 5 percig főzd tovább az ételt.
Kedves BB!
Ez a recept megér egy pontot tőlem, Neked, Eszter „Egy jó szó” játékában.
Köszönet érte, meg a többiért is, hogy ilyen lelkesen gyűjtögeted és osztod meg velünk ezt a sok fincsi receptet! EZ ITT A LEGJOBB SZAKÁCSKÖNYV!!! 🙂
A játékról itt olvashatsz bővebben:
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html