Sertéspörkölt hámozott felezett paradicsommal

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 0,5 kg sertéslapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 fokhagymagerezd vagy fokhagyma por
  • 1 evőkanál zsír
  • Só, őrölt bors, paprika por
  • 2-3 dl víz
  • 20 dkg hámozott felezett konzerv paradicsom

Elkészítés:

  • A húst darabold fel apró kockákra
  • A vöröshagymát, a fokhagymát tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra
  • Forrósítsd fel egy evőkanálnyi zsírt, erre dobd rá a hagymákat, kicsit pirítsd meg, majd önts rá egészen kevés vizet, és dinszteld puhára
  • A megpuhult hagymákhoz add hozzá a fűszereket, majd a felkockázott húst
  • Öntsd fel vízzel az egészet úgy, hogy ellepje
  • Kb. 20 perc főzés alatt megpuhul a hús
  • A pörköltre önts rá egy 20 dkg-os konzerv hámozott felezett paradicsomot (szezonban nem kell konzerv!), és maximum 5 percig főzd tovább az ételt.
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Sertéspörkölt hámozott felezett paradicsommal”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.