Vegyes AIP-os egytálétel lassú ch-tartalommal

Vegyes AIP-os egytálétel

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 0.5 kg pulyka darált hús
  • 0.5 kg édesburgonya
  • 1-2 maroknyi kelkáposzta (nálam nyers maradék)
  • 1 ek. sertészsír
  • 2 közepes fej vörös hagyma
  • Fokhagyma gerezd vagy por, avagy nálam fokhagymaszálak
  • Só, curry, gyömbér

Elkészítés:

  • Az édesburgonyát egy mélytányérban a mikroban 15 perc alatt puhára „főzzük”. Nekem ez a legegyszerűbb módszer; Természetesen meghámozva és kockázva vízben is megfőzhetjük.
  • Azt apróra vágott hagymát a zsíron megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket és állandó keveréssel megpirítjuk.
  • Amikor a hús sütése kész, akkor az apróra vágott kelkáposzta leveleket rádobjuk a húsra és néhány forgatással hozzápirítjuk az alaphoz.
  • Az édesburgonyát meghámozzuk és a húsát összetörjük, majd hozzákeverjük a húsos kelhez. A batátát extra még sóznunk kell!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.