Hozzávalók 2-3 személyre:
- 0.5 kg pulyka darált hús
- 0.5 kg édesburgonya
- 1-2 maroknyi kelkáposzta (nálam nyers maradék)
- 1 ek. sertészsír
- 2 közepes fej vörös hagyma
- Fokhagyma gerezd vagy por, avagy nálam fokhagymaszálak
- Só, curry, gyömbér
Elkészítés:
- Az édesburgonyát egy mélytányérban a mikroban 15 perc alatt puhára „főzzük”. Nekem ez a legegyszerűbb módszer; Természetesen meghámozva és kockázva vízben is megfőzhetjük.
- Azt apróra vágott hagymát a zsíron megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket és állandó keveréssel megpirítjuk.
- Amikor a hús sütése kész, akkor az apróra vágott kelkáposzta leveleket rádobjuk a húsra és néhány forgatással hozzápirítjuk az alaphoz.
- Az édesburgonyát meghámozzuk és a húsát összetörjük, majd hozzákeverjük a húsos kelhez. A batátát extra még sóznunk kell!