SzívSaláta főzelék húsgombóccal

Szív saláta főzelék húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 6 fej szívsaláta
  • 1 l mandulatej
  • 0.5 kg darált pulyka
  • 1 lapos ek. tápióka keményítő
  • 2 tojás sárgája vagy 1 lapos ek. zselatin (AIP); 1 M-es tojás (Paleo)
  • 1 ek. olíva olaj

Fűszerek:

  • fokhagyma, curry por, só, stevia (Autoimmun Protokoll)
  • fokhagyma, bors, paprika por – lehet enyhén csípős is!, só, stevia (Paleo!)

Elkészítés:

  • Alaposan mossuk és csumázzuk a salátafejeket, majd vágjuk ketté valamennyit.
  • Öntsünk a salátára 9 dl mandulatejet.
  • 1 dl növényi tejjel keverjünk el 1 lapos ek. tápióka keményítőt.
  • A tejben főzzük a saláta fej darabokat, közben sózzuk és édesítsük.
  • Az étrendünknek megfelelően fűszerezzük.
  • 1 dl magtejet keverjünk ki tápióka keményítővel.
  • A szívsaláta ropogós fajta; kb. 10 perc főzés is elég; 5 perc után már az alaphoz keverhetjük a tápiókás tejes keveréket. Forraljuk az egészet össze.
  • A darát húst keverjük össze a tojással vagy szigorú aip-nál zselatinnal és az irányzatnak megfelelő fűszerekkel.
  • Pl. fagyikanállal meregessük a gombócokat a főzelékbe és főzzük 5-8 percig.
  • Hagyjuk a forró főzeléket hűlni, majd locsoljuk meg olíva olajjal.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.