Hozzávalók:
- 0.5 kg batáta
- 0.5 kg brokkoli
- 0.5 kg pulyka vagy csirke darált hús
- 2 db tojás sárgája AIP vagy 2 egész tojás Paleo
- Fűszerek: fokhagyma, hagyma, só, (AIP) … + paprika por, bors, őrölt kömény (Paleo)
- Zsír
- Majonéz aip-osan tojás nélkül vagy
- Majonéz paleosan
Elkészítés:
- A batátákat tisztítsuk meg és reszeljük le.
- A brokkoli rózsákat (az enyém mélyhűtött) szedjük apró darabokra.
- Egy nagy fej hagyma egyik felét vágjuk apróra, a másik felét szálasra.
- A darált húst keverjük el a fűszerekkel és az apróra vágott hagymával – AIP esetén csak tojások sárgáját, paleo esetén egész tojásokat használjunk. Megoldható a tojás pótlása is: 1 ek. zselatin + 1 dl víz = 1 tojás
- A sütőedényt kenjük ki zsírral.
- Rétegezve rakjuk le a hozzávalókat: batáta, brokkoli, fűszeres darált hús, batáta, a tetejére a majonéz, majd a laskázott hagyma kerül.
- Takarjuk le alufóliával és süssük kb. 35-40 percig, majd fólia nélkül még 10 percig pirítsuk az ételt.