Hozzávalók:
- 0.5 kg filézett csirkecomb (nekem ez a kedvencem, mert a csirke legszaftosabb része!
- Fűszerek:
- AIP-ban: só, fokhagyma, pici mustár (óvatosan, csak az íze miatt!), snidling, petrezselyem
- Paleoban: só, bors, paprika por, fokhagyma, mustár, snidling, fokhagyma szál vagy fokhagyma fej, petrezselyem
- 1 ek. zsír
- 1 ek. ír vaj
- 0,5 kg pusztasaláta
- 25 dkg reszelt sárgarépa
Elkészítés:
- A filézett csirkecombot vékony apró lapokra vágjuk, majd a zsíron és vajon (AIP-ban csak zsíron!) megpirítjuk.
- A kertből a következő fűszereket adhatjuk hozzá: apróra vágott snidling, apróra vágott fokhagyma szál, apróra vágott petrezselyem; ezeket a fűszereket bolti beszerzéssel is biztosíthatjuk — a zöldeket rászórjuk a húsra, majd a többi fűszer is rákerülhet. A mustár a paleos változatban meghatározó legyen! – kb. 1 teáskanállal rakjunk az ételre.
- Állandó keverés mellet pirítsuk meg a húst. A vaj és a mustár pikánsan illik egymáshoz.
- Amikor kész, akkor megvárjuk, míg hűl és utána hozzákeverjük a Puszta salátát.
- Tálalhatjuk, mint a képen is látszik – reszelt sárgarépa ágyon. Sárgarépa nélkül az étel a ketogén étrendben is fogyasztható!