Mustáros snidlinges fokhagymás csirkeragu

Mustáros snidlinges fokhagymás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 0.5 kg filézett csirkecomb (nekem ez a kedvencem, mert a csirke legszaftosabb része!
  • Fűszerek:
    • AIP-ban: só, fokhagyma, pici mustár (óvatosan, csak az íze miatt!), snidling, petrezselyem
    • Paleoban: só, bors, paprika por, fokhagyma, mustár, snidling, fokhagyma szál vagy fokhagyma fej, petrezselyem
  • 1 ek. zsír
  • 1 ek. ír vaj
  • 0,5 kg pusztasaláta
  • 25 dkg reszelt sárgarépa

Elkészítés:

  • A filézett csirkecombot vékony apró lapokra vágjuk, majd a zsíron és vajon (AIP-ban csak zsíron!) megpirítjuk.
  • A kertből a következő fűszereket adhatjuk hozzá: apróra vágott snidling, apróra vágott fokhagyma szál, apróra vágott petrezselyem; ezeket a fűszereket bolti beszerzéssel is biztosíthatjuk — a zöldeket rászórjuk a húsra, majd a többi fűszer is rákerülhet. A mustár a paleos változatban meghatározó legyen! – kb. 1 teáskanállal rakjunk az ételre.
  • Állandó keverés mellet pirítsuk meg a húst. A vaj és a mustár pikánsan illik egymáshoz.
  • Amikor kész, akkor megvárjuk, míg hűl és utána hozzákeverjük a Puszta salátát.
  • Tálalhatjuk, mint a képen is látszik – reszelt sárgarépa ágyon. Sárgarépa nélkül az étel a ketogén étrendben is fogyasztható!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.