A cukorbetegség tükre

A cukorbetegség szabályozása; A vitaminok és gyógyszerek kiegyensúlyozása;
Étkezési mód megválasztása; Diszkomfort érzések kiküszöbölése

AKTUÁLIS TÖRTÉNETMESÉLÉS

A 2007-ben diagnosztizált pajzsmirigy betegségem következménye a metabolikus szindróma. 2009-2014-ig Cordain-Szendi paleo + irracionális mennyiségű mozgás, jelentős fogyás – a cukrom ideális. Nulla cukorgyógyszer.

2015-2016-ig továbbra is paleo, sportsérülés, kevés mozgás – 1000 mg MERKFORMIN XR. A leadott 28 kg-ból 10 kg visszamászik.

2017-2018. ketogén – a nappali cukrom megint jó, majd fokozatosan kezd emelkedni az éhomi cukrom, nem ideálisak az értékeim; nem mozgok eleget, mert vissza-visszatérő ízületi panaszaim vannak. Az egyetlen a sportos úszás, ami folyamatos. Hba1c 7.2-nél abbahagytam a ketogént.

2019-2020 május – Aitoimmun Protokoll – paleo. Nagyon szigorúan betartottam az összes elvet; tojásmentesség, majd csak sárgája, fűszerezés, sok zöldség, lassan felszívódó ch-k. Ismét 1000 mg Metformin. A Hba1c 5.6, ez oké.2020 tavasza – készült egy nagy labor, ami telis-tele határérték feletti csillagokkal, s bennem felmerült a kérdés: Miért tartom körömszakadtáig az AIP-ot, ha ilyen sz@r a laborom? A súlyom évek óta változatlan és ezzel kezdek megbékélni.

2020 tavaszán rájöttem, hogyha nem gyötröm magam az AIP-pal, akkor gyakorlatilag kilukadok a Tökéletes Egészség Diétánál, mely ugyancsak paleo, de a legkarakteresebben a szénhidrátokról gondolkodik másként Paul Jaminet, mint Loren Cordain és Szendi Gábor. 2×500 Merkformint szedek és szakaszos böjttel 16/8-ban élek gyakorlatilag 2017 óta. Az orvos fél éve kitalálta, hogy Xulthopyllal kiegyensúlyozza a cukromat – ennek nagyon nem örülök, majd lesz korrekció, amin agyalok.2 hete a laborom nagyon jó lett! Alig van csillag. A ketogénes korszak kissé emelkedett koleszterinje ismét normális! Az ÁIP ellenére 72 volt a CRP-m, ami brutálisan magas. A legutolsó labornál már „csak” 41, mert javulásnak indult a társbetegség ízületi gyulladásom. A terápiám: 500 mg Mg-glicinát WTN, B12 – 12 csepp WTN, 4000 mg D+K2+A csepp WTN. Szelén komplex WTN (tanácsotokra reggel). A beidézett cikk a helyzetemhez képest bár igazságtartalommal bír, de általánosítás!Nagyon lassan, de kezd helyrejönni a fehérje érzékenységem. Nagyon résen kell lennem, hogy ne legyen azonnal hasmenéses reakció. Meggyőződésem, hogy a rengeteg gyógyszer teszi azt, hogy nekem is saját kiegyensúlyozó módszereket kell kitalálnom!

Ügyesen járd a saját utadat és élj élhető életet!

Szendi Gábor: A cukorbetegség gyógyítható? Hát persze!

(kattints a cikkre!)

A fenti gondolatok leírását Szendi Gábor cikke inspirálta, mert amit Szendi ír az igaz, csak nem mindenkinél válik be; nálam beteg emberként ideig-óráig valóban működött.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “A cukorbetegség tükre”

    1. A normális laborértéket mutató koleszterinszintemnek már miért ne örülnék? Ketogén mellett természetes, hogy a laborhoz határértékhez képest emelkedett szint, de utálok az orvossal vitatkozni! Vitatkozás nélkül sem szedek koleszterin-csökkentőt, de már két kardiológussal kerültem emiatt összetűzésbe. Nem kóros csökkenésről van szó, csak egyszerűen normális.

      A wiselady e-mail a debreceni orvosi csoportra utal?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.