A receptet dodó küldte 2011.03.26-án
A kép a Google images-ről való
Legalább 5 db vastagabb palacsinta – én az alábbiak szerint készítem!
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 7-9 evőkanál őrölt mandula/mogyoró/dió/kókusz
- 1 alma
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 1 evőkanál vaj/dióolaj
- 1 evőkanál nyírfacukor
- Reszelt citromhéj
- Víz vagy kókusztej (sűrűségtől függ a mennyisége)
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk
- A sárgájához reszeljük az almát és a citromhéjat, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a nyírfacukrot, a zsiradékot, a szódabikarbónát, majd a maglisztet
- Annyi folyadékot teszünk hozzá, hogy sűrű, keverhető massza legyen
- A tojásfehérjét pici xukorral felverjük, majd a masszához keverjük
- Gofrisütőben megsütjük
(Wilson gofriban is süthető paleocsintájából kísérleteztem tovább, így nem kell vajazni a gofrisütőt!:))
Töltelék hozzávalói:
- 2 db nagyobb banán
- 3 dl kókusztej
- 1-2 evőkanál nyírfacukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojássárgája
- Fél csomag zselatin
- 1 marék dió apró darabokra törve
Töltelék elkészítése:
- 2,5 dl kókusztejet elkezdünk melegíteni, belerakjuk a kakaóport és a nyírfacukrot
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk
- A fél dl kókusztejjel elkeverjük a tojássárgákat, majd a forró csokikrémhez öntjük lassan, kevergetve
- Mikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a zselatint is
- A krémet langyosra hűtjük, belekeverjük a diót
- A banánokat karikákra vágjuk
- A palacsintákat rétegenként megpakoljuk a banánkarikákkal és a krémmel
- Hűtőbe rakjuk, pár óra alatt egész jó megdermed