Tepertős pogácsa

A receptet Willson küldte 2011.03.26-án

Hozzávalók:

  • 2 bögre darált mandula
  • 1 bögre apróra tört tepertő
  • 2 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • só,
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • esetleg egy pici víz

Elkészítés:

  • A darált mandulát, a sóval, borssal, szódabikarbónával együtt, összemorzsoljuk a tepertővel
  • Hozzáadjuk a tojások sárgákat, és összegyúrjuk kis cipónak
  • Ha szükséges, kicsi vizet vagy tojásfehérjét adunk még hozzá
  • Szilikon lapon, sütőpapír alatt 1-2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk az egészet, hogy a sütőpapír kerüljön alulra; ezen már nyugodtan szabdalhatjuk a tésztát
  • Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a formákat, és lapos késsel alányúlva sütőlapra helyezzük
  • Tetejüket késsel bevagdossuk, tojásfehérjével megkenjük
  • Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 percig sütjük.

Übersetzer: Beatrix Nagy

Pogatschen mit Grieben

ein Rezept von Willson

Zutaten:

  • 2 Becher gemahlene Mandeln
  • 1 Becher fein gehackte Grieben
  • 2 Eier
  • 1 Kaffeelöffel Natron
  • Salz
  • gemahlener Pfeffer (nach Geschmack)
  • eventuell etwas Wasser

Zubereitung:

  • Gemahlene Mandeln, Salz, Pfeffer, Natron und Grieben werden in einem Topf gegeben und gut vermischt.
  • Dazu wird Eigelb gegeben. Die Masse kneten und zu einem runden Laib formen.
  • Wenn es nötig ist, dann wird etwas Wasser oder Eiweiß zu dem Teig gegeben.
  • Der Teig wird direkt auf dem Backpapier ausgerollt (ca. 1-2 Zoll dick). Man kann ihn ohne Probleme mit dem Backpapier aufs Blech legen.
  • Die Oberfläche in kleine Rauten einritzen, den Teig oben mit dem Eiweiß anstreichen und kleine Kreise ausstechen.
  • Im vorgeheizten Ofen etwa 15-20 Minuten backen.
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Tepertős pogácsa”

  1. Megsütöttem, de az egész a kukában landolt. Remélem nem baj a negatív kritika de nekem nem ízlett. 🙁 Ehetetlen volt az édes alap-tepertő kombináció.

    1. Semmi baj a negatív kritikáért – „Kinek a pap, kinek a papné.” Sajnálom, hogy kárba ment a drága alapanyagod:( Még soha nem érkezett Willson eme régi receptjére panasz. Talán, ha Willson látja a beírásodat, megkonzultálhatjátok, hogy mi lehetett az ő és a te sütésed között a különbség. A kedved ne veszítsd el. Általában a „tésztafélék, kenyerek, sós sütik” a legnehezebben vethetők össze a régi ízekkel. Szia, BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.