A receptet Willson küldte 2011.03.26-án
Hozzávalók:
- 2 bögre darált mandula
- 1 bögre apróra tört tepertő
- 2 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- só,
- őrölt bors (ízlés szerint)
- esetleg egy pici víz
Elkészítés:
- A darált mandulát, a sóval, borssal, szódabikarbónával együtt, összemorzsoljuk a tepertővel
- Hozzáadjuk a tojások sárgákat, és összegyúrjuk kis cipónak
- Ha szükséges, kicsi vizet vagy tojásfehérjét adunk még hozzá
- Szilikon lapon, sütőpapír alatt 1-2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk az egészet, hogy a sütőpapír kerüljön alulra; ezen már nyugodtan szabdalhatjuk a tésztát
- Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a formákat, és lapos késsel alányúlva sütőlapra helyezzük
- Tetejüket késsel bevagdossuk, tojásfehérjével megkenjük
- Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 percig sütjük.
Übersetzer: Beatrix Nagy
Pogatschen mit Grieben
ein Rezept von Willson
Zutaten:
- 2 Becher gemahlene Mandeln
- 1 Becher fein gehackte Grieben
- 2 Eier
- 1 Kaffeelöffel Natron
- Salz
- gemahlener Pfeffer (nach Geschmack)
- eventuell etwas Wasser
Zubereitung:
- Gemahlene Mandeln, Salz, Pfeffer, Natron und Grieben werden in einem Topf gegeben und gut vermischt.
- Dazu wird Eigelb gegeben. Die Masse kneten und zu einem runden Laib formen.
- Wenn es nötig ist, dann wird etwas Wasser oder Eiweiß zu dem Teig gegeben.
- Der Teig wird direkt auf dem Backpapier ausgerollt (ca. 1-2 Zoll dick). Man kann ihn ohne Probleme mit dem Backpapier aufs Blech legen.
- Die Oberfläche in kleine Rauten einritzen, den Teig oben mit dem Eiweiß anstreichen und kleine Kreise ausstechen.
- Im vorgeheizten Ofen etwa 15-20 Minuten backen.
Megsütöttem, de az egész a kukában landolt. Remélem nem baj a negatív kritika de nekem nem ízlett. 🙁 Ehetetlen volt az édes alap-tepertő kombináció.
Semmi baj a negatív kritikáért – „Kinek a pap, kinek a papné.” Sajnálom, hogy kárba ment a drága alapanyagod:( Még soha nem érkezett Willson eme régi receptjére panasz. Talán, ha Willson látja a beírásodat, megkonzultálhatjátok, hogy mi lehetett az ő és a te sütésed között a különbség. A kedved ne veszítsd el. Általában a „tésztafélék, kenyerek, sós sütik” a legnehezebben vethetők össze a régi ízekkel. Szia, BB
ndber
Szia. Ha nem felejted ki a sót és borsot, akkor nem lesz édes. Ez nem kritika, hanem önkritika.
Szia!
miből gondolod, hogy nem tettem bele? :-O