Hozzávalók:
- Kb. 1 kg főtt-sült oldalas
- Annyi vékonyra szeletelt szalonna, hogy öklömnyi csomagok készülhessenek a hús bebugyolálásával – kb. 20 dkg
- 2-3 fej hagyma
- 1 db karikára vágott csípős zöld paprika
- 1-2 evőkanálnyi paradicsom sűrítmény
Elkészítés:
- A nálam nagy lábasban már 2 napja elkészített főtt oldalast használtam! Az oldalast kicsontozzuk.
- Az omlós húst öklömnyi méretben áttekerjük szalonnával és a batyukat egy mély sütőedénybe tesszük.
- A hagymás csíkokra vágjuk, a paprikát felkarikázzuk, majd beborítjuk-megtűzdeljük a húsos csomagokat.
- Leheletnyi paradicsom sűrítményt elkenünk a sütésre kész tálban lévő hús tetején.
- Közepes lángon kb. 35-40 perc alatt az ételt ropogósra sütjük.