Hozzávalók:
- Halszeletek – Jelen esetben pisztráng filézve és bőrösen szeletekre vágva, továbbá hekk filé
- Fűszerek általános: só, bors, paprika por
- Fűszerek AIP: só, kurkuma, gyömbér, citrom
- Fokhagymás fűszeres olíva olaj
Elkészítés:
- A halszeleteket mélyhűtőből való elővétel esetén, felengedés után, papírtörlőben kell, hogy áttöröljük.
- Alaposan fűszerezzünk és érdemes legalább 3 órát állni hagyni a halat a fűszerekben.
- Béleljünk ki egy sűtőedényt alufóliával vagy zsírpapírral és helyezzük rá a halat.
- Tegyük be a sütőbe a tepsit és forgatás nélkül süssük a húst 15-20 percig.
- A képen látható ropogós fűszerekkel a halszeletek nagyon finomak lettek.