Hozzávalók a gari gombóchoz:
- 2.5 dl gari
- 2 db tojás sárgája
- Gyűszűnyi oliva olaj
- 1 tk. só
- 1 kupica víz -, annyi, hogy a tészta összeálljon
- Forrásban lévő víz egy ek. olajjal és 1 kk. sóval
Elkészítés:
A gombóc hozzávalóit összekeverjük és erősen tapadóan kisebb gombócokat formázunk az anyagból, majd forrásban lévő vízben 5-10 perc alatt megfőzzük. A vízbe egy gyűszűnyi zsiradékot és egy tk. sót tegyünk!
Hozzávalók a gari prézlihez:
- 2.5 dl bögre garit forró olíva olajban vagy kókuszzsírban vagy semleges ízű sertészsírban állandó keverés mellett kisütjük.
Tálalás:
- A prézlit tálra rakjuk.
- Ráhalmozzuk a gombócokat és a prézlivel összeforgatjuk.
- Ehetjük pl. vegán krémmel vagy akár cukormentes lekvárral.