Gari gombóc prézlivel

Gari gombóc prézlivel

Hozzávalók a gari gombóchoz:

  • 2.5 dl gari
  • 2 db tojás sárgája
  • Gyűszűnyi oliva olaj
  • 1 tk. só
  • 1 kupica víz -, annyi, hogy a tészta összeálljon
  • Forrásban lévő víz egy ek. olajjal és 1 kk. sóval

Elkészítés:

A gombóc hozzávalóit összekeverjük és erősen tapadóan kisebb gombócokat formázunk az anyagból, majd forrásban lévő vízben 5-10 perc alatt megfőzzük. A vízbe egy gyűszűnyi zsiradékot és egy tk. sót tegyünk!

Hozzávalók a gari prézlihez:

  • 2.5 dl bögre garit forró olíva olajban vagy kókuszzsírban vagy semleges ízű sertészsírban állandó keverés mellett kisütjük.

Tálalás:

  • A prézlit tálra rakjuk.
  • Ráhalmozzuk a gombócokat és a prézlivel összeforgatjuk.
  • Ehetjük pl. vegán krémmel vagy akár cukormentes lekvárral.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.