Hozzávalók 2 vagy több személyre:
- Annyi db férfi ökölnyi méretű sárga édesburgonya, ahány főre szánjuk az ételt.
- Annyi db nagyobb fehér répa, ahány személyre főzünk.
- 2 személyenként 1 lapos ek. mustár
- Só – ízlés szerint
- Őrölt vagy szemes bors – ízlés szerint
- 1 biokocka zöldség leves
- 3-4 szárított babérlevél
- 1 ek. olíva olaj
- Vegán krém vagy kókuszkrém tejföl helyett
Elkészítés:
- A batátát és a fehér répát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd annyi vízben, hogy a zöldséget az ellepje felöntjük.
- A vízbe dobunk egy leveskockát, sót, borsot és a zöldeket puhára főzzük.
- A puha batátát és répát összeturmixoljuk, majd belekeverünk mustárt és hozzátesszük a babérlevelet is, olíva olajjal meglocsoljuk. Legalább fél órát érdemes állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek.
- A képen pirított sertés szűzérmével lett a mártás tálalva, de hús nélkül is finom, pl. gari galuskával.