Édesburgonya – vadasnak

Hozzávalók 2 vagy több személyre:

Édesburgonya – vadasnak
  • Annyi db férfi ökölnyi méretű sárga édesburgonya, ahány főre szánjuk az ételt.
  • Annyi db nagyobb fehér répa, ahány személyre főzünk.
  • 2 személyenként 1 lapos ek. mustár
  • Só – ízlés szerint
  • Őrölt vagy szemes bors – ízlés szerint
  • 1 biokocka zöldség leves
  • 3-4 szárított babérlevél
  • 1 ek. olíva olaj
  • Vegán krém vagy kókuszkrém tejföl helyett

Elkészítés:

  • A batátát és a fehér répát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd annyi vízben, hogy a zöldséget az ellepje felöntjük.
  • A vízbe dobunk egy leveskockát, sót, borsot és a zöldeket puhára főzzük.
  • A puha batátát és répát összeturmixoljuk, majd belekeverünk mustárt és hozzátesszük a babérlevelet is, olíva olajjal meglocsoljuk. Legalább fél órát érdemes állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek.
  • A képen pirított sertés szűzérmével lett a mártás tálalva, de hús nélkül is finom, pl. gari galuskával.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.