Szűzérmék gari galuskával – boros, mustáros, majoránnás, rozmaringos

Szűzérmék gari galuskával – majorránás, rozmaringos, boros, mustáros

Hozzávalók:

  • Fejenként 4-5 kis szelet sertés szűzérme – összesen kb. 0.5 kg hús
  • 1 ek. libazsír vagy olíva olaj
  • Édes bor – 2 dl
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. majoránna
  • 1-2 szál rozmaring
  • Csipetnyi bors
  • 1 dl vegán krém joghurt

Galuska:

  • 1 bögre – 2.5 dl gari
  • 2 M-es tojás sárgája
  • Víz – 1 dl, azaz annyi, hogy a tészta jól összeálljon
  • Zsiradék – libazsír vagy olíva olaj – 1 ek.

Hús ellkészítése:

  • A vékony sózott és kissé kiklopfolt szűzérméket mindkét oldalán megpirítjuk.
  • Meghintjük majoránnával és borssal és a hús mellé tesszük a rozmaringot, rászórjuk a majoránnát.
  • A mustárt is a húshoz adjuk, de ízlés kérdéseként akár el is hagyható.
  • Felöntjük borral és addig főzzük a húst, amíg el nem fő róla a bor.
  • Vegán krém joghurttal elkeverjük a főzőlét.

Gari galuska elkészítése:

  • A garit elkeverjük a tojások sárgájával, a sóval és zsírral.
  • Annyi vizet öntünk a tésztához, hogy az megszívva magát ruganyos legyen.
  • A tésztát sodorjuk és kis galuska darabokat vágunk a vágódeszkán, majd forrásba lévő vízbe dobjuk.
  • A galuska akkor lesz kész, ha feljön a víz tetejére.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.