Hozzávalók:
- 4 dl gari
- 4 db M-es tojás; AIP-ban 1 dl víz + 1 ek. zselatinnal váltható ki egy db tojás!
- 2 dl magtej – pl. mandula tej
- Stevia és/vagy eritrit – ízlés szerinti mennyiségben
- Vanília kaparék vagy vanília aroma vagy vanília cukor
- Csipet só
- 1 tk. citromlé
- 2 zacskó – pl. Bella vanília puding por, vagy 3 ek. tápióka
- 2 ek. olíva olaj vagy 2 dkg olvasztott vaj a tésztába
- Oliva olaj vagy zsír a sütőforma kikenéséhez
- Díszítésnek: a képen látható cukormentes lekvárok vagy natur xukorral vagy kakaóporos xukorral és a variációknak csak a képzelet szab határt!
Elkészítés:
- A tojásokat habosra felverjük.
- Hozzákeverjük a zsiradékot, a magtejet, a garit és a pudingport, majd az ízesítést is.
- A sütőedényt zsírpapírral kibéleljük és olajos kézzel átsimítjuk; zsírpapír nélküli sütésnél a formát kizsírozzuk és kilisztezzük – pl. tápiókával.
- A masszát beleöntjük a formába és előmelegített sütőben, de a hőfokot 160 fokról kb. 130 fokra visszavéve a tésztát lassú sütéssel kb. 30 percit sütjük.
- Tálcára kiborítjuk a süteményt és porxukorral meghintjük.
- Lehet pl. cukormentes lekvárral díszíteni.