Almáspite garival és mákkal

Almáspite garival és mákkal

Hozzávalók:

  • 2 kg alma
  • 1 fürt szőlő vagy mazsola
  • 5 dl gari
  • 2.5 dl víz
  • 10 db M-es tojás
  • 20 dkg darált mák
  • 2 ek. tápióka
  • Eritrit és stevia; porított is
  • Mézecskalács fűszerkeverék és további gyömbér por, valamint őrölt fahéj
  • Csipetnyi só
  • Citromlé
  • Bor vagy konjac – gyűszűnyi
  • Zsír – libazsír vagy kókuszzsír

Elkészítés:

  • A garit öntsük össze a vízzel és alaposan keverjük át, majd üssünk hozzá 6 db tojás ságáját és keverjük tovább.
  • Ízlés szerint fűszerezzük xukorral, fahéjjal, gyömbérrel, mézecskalács keverékkel, sóval, …, végül tegyünk egy lapos ek. libazsírt is a masszához.
  • Papírral béleljünk ki egy nagy mély tepsit és vékonyan kenjük ki pl. libazsírral is.
  • 2 kg hámozott és apróra vágott vagy reszelt almát és fél citrom levét keverjük hozzá az alaptésztához.
  • A masszát szorosan egyengessük a tepsibe.
  • A darált mákot keverjük ki édesítővel, szesszel és 4 db tojás sárgájával, szőlőszemekkel vagy mazsolával, majd halmozzuk és egyengessük el az alapmassza tetején.
  • A tojások fehérjét evőkanálnyi citromlé és ízlés szerinti xukor hozzáadásával verjük fel kemény habbá és óvatosan keverjük el tápiókával. A fehérjét terítsük a sütemény tetejére.
  • Melegítsük fel a sütőt 200 fokra, majd kb. 10 perc elteltével vegyük vissza a legalsó hőfokra – kb. 140-re.
  • Tegyük be a pitét a sütőbe és 20 perc alatt süssük készre.
  • A sütit vágjuk fel kockákra és szórjuk meg porxukorral.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.