Hozzávalók:
- 3-3 evőkanálnyi cassava gari a kétféle ízesítésű tésztához
- 1-1 dl magtej – pl. mandulatej a sütemény 2 részéhez; a tej mennyisége növelhető
- 5-5 dkg ghi vagy ír vaj a süti külön darabjaihoz
- Eritrit és stevia – ízlés szerint
- Vanília aroma vagy xukor
- 2-3 ek. kakaó
- 1 nagy db citrom leve
- Xukrozott kakaó – porró őrölt eritrit kakaóval keverve
Elkészítés:
- A két rész hasonló módon készül, csak más az ízesítése.
- A kakaós részhez a garit és a magtejet, továbbá a vajat egy mikrózható edénybe tesszük, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton melegítjük; ezután kanállal és a hozzáadott kakaóval alaposan kikeverjük; a langyos tésztát fólián kinyújtjuk.
- A ciromos részhez a garit és a magtejet, továbbá a vajat egy mikrózható edénybe tesszük, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton melegítjük; ezután kanállal és a hozzáadott citromlével alaposan kikeverjük; a langyos tésztát fólián kinyújtjuk.
- Amikor a két ízesítésű tészta kihült, akkor a kakaós lapra ráhelyezzük a citromosat, feltekerjük és alaposan kihűtjük a süteményt.
- A kész roládot megszórjuk xukrozott kakaóval.
- Tálaláskor szeleteljük.