tápióka lepény grillázzsal

Tápióka lepény grilázzsal
Tápióka lepény grillázzsal

Hozzávalók:

A tésztához

  • 5 dl tápióka gyöngy
  • 7 dl magtej – pl. mandulatej, de bármely másik tej is megfelelő
  • A tej zsírossága növelhető pl. 10 dkg ír vajjal, vagy 10 dkg ghee-vel, vagy 1 dl tejszínnel, vagy 5 dkg kókuzszsírral.
  • 10 dkg mazsola
  • 6 db tojás
  • 1-2 maroknyi apróra tört dióbél xukorban pirítva
  • 2-3 ek. eritrit, vagy több – ízlés szerint
  • 1 közepes citrom leve

Grillázs + fekete csoki

  • Kb. 20 dkg dióbél
  • 4-5 ek. eritrit
  • 5 dkg apróra tört 90%-os csokoládé

Elkészítés:

  • A dióbelet forgassuk xukorba és állandó keverés mellett pirítsuk meg.
  • Amikor a pirítás kész, akkor emeljük ki a xukros diót tányérra, mert a xukor a dióval össze fog dermedni. A csokit apróra törve csak akkor keverjük hozzá, amikor kihűlt.
  • A tápióka gyöngyöt és a magtejet öntsük össze és állandó keverés mellet kis lángon főzzünk „tejebgrízt”.
  • A tejbegrízt ízlés szerint édesítsük, keverjünk bele eritritet, mazsolát és a grillázs dió egy részét, majd hagyjuk kihülni és üssünk hozzá 6 db tojás sárgáját.
  • A tojások fehérjét xukor és a citromlé hozzáadásával verjük fel kemény habbá. A habot keverjük el a tápiókás masszával és egyengessük egy zsírpapírral bélelt mély tepsibe.
  • Előmelegített sütőben – 160 fokra visszavett hőfok mellett – kb. 45. perc alatt süssük meg lassan a tésztát.
  • Amikor kész a lepény, a tetejét szórjuk meg csokis grillázzsal.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.