Édes rúd

Édes rúd

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Ennek az édes rúdnak az alapja fél liter mandulaliszt.
  • Ezt a mandulalisztet keverjük ki 10 dkg puha ír vajjal, vagy 10 dkg ghee-vel és annyi lefőtt kávéval, hogy jól formázható tésztát kapjunk!- ez lesz az alaptészta.
  • Ami mindenképpen további kellék: – eritrit ízlés szerinti mennyiségben, valamilyen ízesítés: pl. vanília aroma, mézeskalács fűszerkeverék, rumaroma, pici só.
  • A képen látható tésztához hozzákeverhetünk pl. 3 ek. lila batáta lisztet, melynek markánsan gesztenye íze van és exotikus diákcsemegét.
  • A masszából rudat formázunk és fóliába tekerve kihűtötjük.
  • 5 dkg 90%-os csokoládét 5 dkg vajjal felolvasztunk és a rúdra locsoljuk.
  • A csoki dermedése után az édes rúd már éles késsel szeletelhető.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.