Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Ennek az édes rúdnak az alapja fél liter mandulaliszt.
- Ezt a mandulalisztet keverjük ki 10 dkg puha ír vajjal, vagy 10 dkg ghee-vel és annyi lefőtt kávéval, hogy jól formázható tésztát kapjunk!- ez lesz az alaptészta.
- Ami mindenképpen további kellék: – eritrit ízlés szerinti mennyiségben, valamilyen ízesítés: pl. vanília aroma, mézeskalács fűszerkeverék, rumaroma, pici só.
- A képen látható tésztához hozzákeverhetünk pl. 3 ek. lila batáta lisztet, melynek markánsan gesztenye íze van és exotikus diákcsemegét.
- A masszából rudat formázunk és fóliába tekerve kihűtötjük.
- 5 dkg 90%-os csokoládét 5 dkg vajjal felolvasztunk és a rúdra locsoljuk.
- A csoki dermedése után az édes rúd már éles késsel szeletelhető.