Hozzávalók:
- Pl. Shirataki tészta – NoCarb Noodle is, vagy bármilyen paleo-kompatibilis magasabb szénhidráttartalmú főtt tészta
- Leveles vagy mélyhűtött spenót
- Legalább 3 dl, de akár 5 dl magtej – pl. mandula tej
- Só, bors, fokhagyma
- Opcionálisan: Reszelt kemény sajt
Elkészítés:
- A mélyhűtött spenótot vagy az apróra vágott spenót levelet felengedjük magtejjel és fűszerezzük.
- A tésztát megfőzhetjük ebben a spenótos lében is, vagy külön. A spenótos lével való együtt főzéskor a tészta magába szívja a magtejet.
- A külön főzött tésztáról leöntjük a vízet és összekeverjük a fűszeres spenóttal.
- Az étel tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Shirataki tészta használata esetén az étel a ketogén diéta elveinek is megfelel!