Hozzávalók:
- 1 bögre banánliszt – 2.5 dl
- 1 dl fekete kávé
- 10 dkg vaj
- 1 érett banán – opcionális
- Stevia és eritrit – ízlés szerint
- Vanília
- Csipetnyi só
- Őrölt magok – opcionális
- Magozott megy szemek
- Gari a kész golyók hengergetéséhez
- Őrölt eritrit a végső borításhoz
Elkészítés:
- A tálba kimért banánlisztet összekeverjük a kávéval, a lágy vajjal, a nem kötelezően hozzámorzsolt érett banánnal, esetleg őrölt maggal is és az édesítéssel.
- Evőkanálnyi egyenlő méretben csípünk le tésztát és lapítjuk el a megy-szemekkel való töltéshez. A tésztalapocskába helyezett meggyel összehengergetjük a golyót, melyet beleforgatunk gariba is.
- Végül a golyókat őrölt eritrittel vonjuk be.