Hozzávalók:
- 0.5 kg sárgarépa
- 0,5 kg narancs
- 0.5 kg alma
- 1 db nagyobb citrom
- 2.5 dl banán liszt
- 2-3 ek. bambuszrost
- 1 ek. utífűmaghéj
- 1 ek. méz vagy eritrit, stevia
- Csipet só
- Fahéj, mézeskalács fűszerkeverék, vanília
- 6 db tojás
- Keshegynyi szódabikarbóna
- 100 gr keserű csokoládé
- 5 dkg vaj
- Víz
- Zsír a sütőedény kenéséhez
Elkészítés:
A répát lereszeljük, a narancsot, az almát apróra daraboljuk, citrommal meglocsoljuk és az egészet összeforgatjuk.
A fenti keverékhez keverjük a lisztet és a rostot + utifűt + a fűszereket + a tojások sárgáját.
A tojásfehérjét felverjük citromlé hozzáadásásával kemény habbá és a szárazanyaggal elkeverjük.
Kuglóf vagy bármilyen egyéb formát kizsírozunk és vékonyan beszórjuk liszttel, majd beleöntjük a tésztát.
A sütőt 200 fokra melegítjúk, majd visszavesszúk 160 fokra és a sütit 45 percig a legkisebb lángon szárítva sütjük.
A csokit+vajat+1-2 kanál vizet vízgőz fölött felolvasztjuk.
A megsült süteményt tálra borítjuk és csokimázzal leöntjük.