Vastag paleocsinta őrölt magból

A receptet Willson még 2010 októberében küldte

A felső kép a Google images-ről való

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Keverj ki 2-3 tojást
  • Adj hozzá egy evőkanálnyi dióolajat vagy pl. olvasztott kókuszzsírt, sertészsírt
  • Tegyél annyi őrölt magot – pl. őrölt mandulát, kesut, mogyorót, vagy diót a tojásos alapba, hogy sűrű tésztát kapjál – 2 tojáshoz kb. 4-5 kanál magot (nyugodtan kísérletezz!)
  • Tegyél a tésztába xukrot vagy steviát, pici sót
  • Hagyományos palacsintasütőben süsd meg (dobálni nem lehet!)
  • A kisebb méret a tutibb, de próbálkozhatsz nagyobbal és tekerve töltéssel is

„A palacsintához lehet hozzáadni vaníliát vagy vanília-aromát, hogy a tojások ízét ne lehessen olyan intenzíven érezni.” – Willson, 18/10/2010

Paleoschinke mit Nuss- und Mandelmehl

ein Rezept von Willson

Übersetzer: Daniel Baukó

Zutaten und Zubereitung:

  • 2-3 Eier
  • Nuss- und Mandelmehl (die Menge = dick Mehlspeise)
  • 1 Esslöffel Walnussöl, oder Fett
  • Prise Salz
  • 1 Teelöffel Birkezucker oder etwas Stevia
  • dann ein wenig Sodawasser
  • Brat es in eine traditionelle Palaschinken Röhre (darf nicht geworfen werden!)
  • Schliesslich streue das ganze mit Zimt (oder Birkezucker)

„Man kann in den Paleoschinken ein wenig Vanille oder Vanillearome hinzufügen, damit der Geschmack der Eier nicht so intensiv durschschlägt.” – Willson, 18/10/2010

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Vastag paleocsinta őrölt magból”

  1. Mártika, próbáld ki nagy lyukú darálóval, és a levét nyomd ki. (meg lehet inni) Akkor sűrűbb lesz. De én csak apró kockákra szoktam felvágni, mert csak gépi darálóm van és sokat kellene mosogatni. Így nincs leve és jó lesz az állaga.
    Én még szoktam tenni hozzá egy kevés vaníliás Xukrot (1-2 kiskanál), akkor a tojás íze nem annyira átütő. (meg egy csipet sót)
    Nagyon finom csokimázat csináltam a múltkor, a palaocsinta tetejére is finom:
    egy kanál kókuszzsír, felolvadt a radiátor tetején egy tálkában, kevertem hozzá egy kanál porxukrot, 2 evőkanál holland kakaóport. Egy paleo süti tetejére csorgattam egy részét, de még maradt egy kevés, azt óvatosan kiöntöttem alufóliára és az a hűtőben megkötött kemény lapocskának (mint a csoki). Később a forró palaocsinta tetejére rakosgattam belőle egy egy darabot.
    Megettem, de a következőt lefotózom…

    A másik két palaocsinta recept nem az enyém, az egyik talán Judu (?)… nem tudom. Csak szólok, hogy nehogy sértődés legyen belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.