Paleocsinta – szezámos


sesampalathinken
Ez a kép a Google images-ről való

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Keverj ki 2-3-4 tojást (a létszám függvényében), és tegyél a tésztába annyiszor 2 kanál szezámpelyhet, ahány tojást használtál
  • Édes lepény esetén tegyél a tésztába vaníliát és steviát és pici sót
  • Sós tészta esetén valamennyi apróra vágott vöröshagymát vagy fokhagymát (lehet fokhagyma por is), esetleg őrölt borsot
  • Forrósíts fel egy palacsintasütőt, és valamilyen zsírral – pl. sertés- vagy kókuszzsír folyamatosan zsírozd
  • Amikor a palacsintasütő már tűz forró, el kell teríteni a tésztát, és keverés nélkül kell megsütni; a tojáslepényt akár megfordítás nélkül is felhasználhatod, de nekem nem okozott gondot a fordítás sem
  • Édes paleocsinta esetén felhasználhatod a tésztát metéltnek felvágva – mákkal vagy dióval vagy gyümölcsvelővel + xukorral megszórva
  • Amennyiben sósat készítettél, akkor a fűszerezéstől már önmagában is finom, de fokozhatod az élvezetet további reszelt sajt, apróra vágott sonka hozzáadásával

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Paleocsinta – szezámos”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.