Hozzávalók:
- 0,5 kg paszternák
- Víz
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 egész fej fokhagyma
- Kávéskanálnyi chili-paprika; nem AIP
- Kávéskanálnyi kurkuma
- Só ízlés szerint
- 2 evőkanál jászvaj (ghee); AIP-ban kókuszzsír
Elkészítés:
- Pucold meg, és vékonyan karikázd fel a paszternákot.
- Vízben főzd puhára.
- Vágj fel karikára két megtisztított vöröshagymát és egy egész fej fokhagymát, és 2 evőkanál jászvajon (ghee)/kókuszzsíron pirítsd meg.
- Az enyhén megpirult hagymafélékre szórjál chili-paprikát (AIP-ban ez kimarad!) és kurkumát.
- A puhára főtt paszternákról öntsd le a vizet, és forgasd össze a hagymás alappal, majd ízlés szerint sózd meg.