A receptet és képet MW küldte 2010.11.29-én
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Felezett csirkemelleket vékonyra, de nem szakadósra kiklopfolunk
- A húst megsózzuk, fokhagymázzuk
A töltelék:
- Ez lehet bármilyen előre főzött és fűszerezett zöldség,
- Nálam ez volt: brokkoli, karfiol, sárgarépa, cukkini
Fűszerezés:
- Só, bors, vagy indiai fűszerkeverék = A garam masala összetevői – általában: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág. – ebből AIP-ban hagyjuk ki a római köményt, a szemes feketeborsot!
Elkészítés:
- A megfőzött és megfűszerezett zöldségeket villával pépesítjük, és összegyúrjuk 1 egész tojással/AIP-ban NoCarb liszttel, vagy útifűmaghéj liszttel – annyit adjunk hozzá, amennyit a nedvesség felvesz – kb. 1 ek.
- A hússzeletekre rákenjük a zöldséget, feltekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük, vagy cérnával körbekötjük.
- Kizsírozott tepsiben, egy kis vízzel az alján, fólia alatt kb 3/4 óráig sütjük. Amikor puha, levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük
- Tálalás előtt eltüntetjük belőle a cérnát/fogpiszkálót.