Dióvajas vagy mandulavajas-mákos édesség

Dióvajas édessség – Google
Dióvajas mákos édesség – Google

Remek édesség pl. Mikulásra, Karácsonyra.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A dió darálásakor „vaj” keletkezik; darálás közben többször állj le, majd ismét folytasd a munkát
  • A mandulához hozzá tegyél kevés ghee-t
  • A mákhoz is tegyél tisztított vajat, vagy jó minőségű igazi vajat, mert igényli a massza
  • A különféle alapanyagokhoz különféle aromákat tegyél – rum, vanília
  • Készítsd el a „tésztát”; két zsírpapír között nyújts ki egy kb. 0,5 cm vastag alapot
  • Kend rá a tészta alapra a csokit
  • Ezután szurkáld ki a figurákat
  • Mikulásra pl. csomagold be ünnepi díszpapírba
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.