Tegnap este a PaprikaTV műsorában Gordon Ramsay yorkshire puddingot készített.
Soha életemben nem ettem yorkshire puddingot, de „tágra nyílt szemekkel és fülekkel”:-D figyeltem, és mondom magamban – Hoppá! – ez nem is olyan bonyolult, és még paleosan is elkészíthető!
…, no és ma elkészült a mű:
Hozzávalók:
- Annyi tojás, ahány főnek készül
- Tojásonként 3 evőkanál kókusztej
- Tojásonként fél evőkanál felolvasztott jászvaj (ghee) vagy vaj
- Csipetnyi szódabikarbóna
- Édes pudinghoz: vanília, stevia, pici só
- Sós pudinghoz: só
Leírom, hogy a 3 adagos pudingot hogyan készítsd el:
- Üss fel 3 egész tojást, és villával habosra keverd el
- Tegyél a tojáshoz édes vagy sós édesítést – Én édeset tettem!
- Keverd el a tojásokat 3×3 evőkanál, azaz kb. 0,5-1 dl kókusztejjel
- Tegyél a 3 tojáshoz egy púpozott evőkanál jászvajat (ghee-t)
- A hozzávalókat jól keverd el
- Kerámia sütőpoharakba töltsd be a „tésztát”
- Előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd
- Vigyázz, mert a vaj könnyen megég! (Nekem majdnem sikerült! -, de megúsztam.)
A yorkshire puddingot gyümölcsvelővel ettük meg.
Egyébként a sós változat tálalható a legkülönfélébb húsokkal és zöldségekkel!
Übersetzer: Beatrix Nagy
Paleo „Yorkshire Pudding”
Zutaten für 3 Personen:
• 3 Eier
• 3 Esslöffel Kokosmilch
• 1/2 Esslöffel Ghee
• Prise Natron
• zu dem süßen Pudding: Vanille, Stevia, etwas Salz
• zu dem salzigen Pudding: Salz
Zubereitung:
• Schlagen Sie zuerst die Eier mit einer Gabel schaumig.
• Dazu werden Vanille, Stevia, etwas Salz oder nur Salz gegeben.
• 0,5-1 dl Kokosmilch und 1 gehäufte Esslöffel Ghee werden dazugegeben und gut vermischt.
• Der Teig wird in Keramik-Backförmchen gefüllt und im vorgeheizten Ofen etwa 15
Minuten backen.
• Ghee verbrennen sehr leicht. Achten Sie besonders darauf, um dies zu vermeiden!
„Yorkshire Pudding“ kann man mit Marmelade oder mit verschiedenen Fleisch und
Gemüse essen.
Hm, jól hangzik… Ebbe semmilyen szárazanyag (magliszt) nem kell? Össze fog állni csak tojástól és kókusztejtől?
üdv,
MW
Szia MW! Igen összeáll. Finom. Gyakorlatilag a tojás a tejjel és a kevés szódabikarbónával fúvódik fel. Nem muszáj kerámiapohárban sütni. Lehet óriás méretűre is csinálni. Nézzél képeket a gugliban:-D A magyar változatát tojásfelfújtnak ismerem, csak mi nem szoktunk tejet és vajat beletenni. Majd leírom a tojásfelfújt receptjét is, mert ismerem, nagyanyám fő konyhai remekműve volt – sajttal – kivajazott jénaiban. BB
Nekem is tetszik a sajtos változat, a sós meg jobban.
Tehát csak a tojás és vaj és tej szükségeltetik. Kipróbálom, köszi.
Szia BB!
Szerinted a jászvaj helyett kókuszzsírt használhatok?
redi
Nyugodtan:-D Egyébként nem rossz ez a puding, de készülj fel rá, hogy istentelen zsírszag lesz:-D Szia, BB
Ok. Majd csinálok jó kis kereszthuzatot. 🙂