Paleo „yorkshire pudding”

Tegnap este a PaprikaTV műsorában Gordon Ramsay yorkshire puddingot készített.

Soha életemben nem ettem yorkshire puddingot, de „tágra nyílt szemekkel és fülekkel”:-D figyeltem, és mondom magamban – Hoppá! – ez nem is olyan bonyolult, és még paleosan is elkészíthető!

…, no és ma elkészült a mű: 

Hozzávalók:

  • Annyi tojás, ahány főnek készül
  • Tojásonként 3 evőkanál kókusztej
  • Tojásonként fél evőkanál felolvasztott jászvaj (ghee) vagy vaj
  • Csipetnyi szódabikarbóna
  • Édes pudinghoz: vanília, stevia, pici só
  • Sós pudinghoz: só

Leírom, hogy a 3 adagos pudingot hogyan készítsd el:

  • Üss fel 3 egész tojást, és villával habosra keverd el
  • Tegyél a tojáshoz édes vagy sós édesítést – Én édeset tettem!
  • Keverd el a tojásokat 3×3 evőkanál, azaz kb. 0,5-1 dl kókusztejjel
  • Tegyél a 3 tojáshoz egy púpozott evőkanál jászvajat (ghee-t)
  • A hozzávalókat jól keverd el
  • Kerámia sütőpoharakba töltsd be a „tésztát”
  • Előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd
  • Vigyázz, mert a vaj könnyen megég! (Nekem majdnem sikerült! -, de megúsztam.)

A yorkshire puddingot gyümölcsvelővel ettük meg.

Egyébként a sós változat tálalható a legkülönfélébb húsokkal és zöldségekkel!

Übersetzer: Beatrix Nagy

 Paleo „Yorkshire Pudding”

Zutaten für 3 Personen:

• 3 Eier

• 3 Esslöffel Kokosmilch

• 1/2 Esslöffel Ghee

• Prise Natron

• zu dem süßen Pudding: Vanille, Stevia, etwas Salz

• zu dem salzigen Pudding: Salz

Zubereitung:

• Schlagen Sie zuerst die Eier mit einer Gabel schaumig.

• Dazu werden Vanille, Stevia, etwas Salz oder nur Salz gegeben.

• 0,5-1 dl Kokosmilch und 1 gehäufte Esslöffel Ghee werden dazugegeben und gut vermischt.

• Der Teig wird in Keramik-Backförmchen gefüllt und im vorgeheizten Ofen etwa 15
Minuten backen.

• Ghee verbrennen sehr leicht. Achten Sie besonders darauf, um dies zu vermeiden!

„Yorkshire Pudding“ kann man mit Marmelade oder mit verschiedenen Fleisch und
Gemüse essen.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Paleo „yorkshire pudding””

    1. Szia MW! Igen összeáll. Finom. Gyakorlatilag a tojás a tejjel és a kevés szódabikarbónával fúvódik fel. Nem muszáj kerámiapohárban sütni. Lehet óriás méretűre is csinálni. Nézzél képeket a gugliban:-D A magyar változatát tojásfelfújtnak ismerem, csak mi nem szoktunk tejet és vajat beletenni. Majd leírom a tojásfelfújt receptjét is, mert ismerem, nagyanyám fő konyhai remekműve volt – sajttal – kivajazott jénaiban. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.