Hozzávalók:
- Vékonyra vágott pulykamell-szeletek
- Paleo szilva-velő, azaz összetört friss szilva vagy mélyhűtött szilvából összetörve
- Botao-féle sárgarépa-spagetti illik hozzá!
- Nyers apróra vágott vöröshagyma, 1-2 fej
- Só, bors, fokhagyma (por is lehet)
- Kacsazsír (vagy más tetszésed szerinti zsiradék)
- Xukor vagy stevia
Elkészítés:
- Készíts paleo szilvalekvárt, azaz törd össze a szilvát hozzáadott xukorral vagy steviával és hozzáadott pici sóval
- A pulykamell-szeleteket sózd, borsozd és szórd be fokhagymaporral (lehet friss fokhagymát pépesítve is a páchoz adni)
- Készítsd el a sárgarépa-spagettit a kedved szerinti változatban
- A pácolt husit forró kacsazsírban süsd ropogósra
- Tálaláskor a pulykaszeletek mellé rakd a tányérra a ropogós sárgarépa-spagettit, és halmozz a tetejére a szilva-velőből halmokat
- A sárgarépa tetejét szórd meg nyers apróra vágott vöröshagymával
Mennyeien finom a pikáns szilvalekvár!
Javaslat:
Ha van időd és türelmed, akkor göngyölj a pulykaszeletekbe szilva-velőt, tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval!