A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- Kakaós piskóta – 10 tojás (azért ennyi, hogy jó magas kockákat nyerjek), Pici só, 3-4 evőkanál szezámpehely, 25 dkg mandulaliszt, késhegynyi szódabikarbóna, 3-4 evőkanál kakaópor, paleolit édesítő (stevia, xukor)
- Paleo(félpaleo) lekvár – az egyik legpikánsabb íz a sárgabaracké, de lehet bármi pl. áfonya, meggy, körte, szilva stb.
- Ha mázzal készíted, akkor – 10 dkg 90%-os csokoládé és egy evőkanál kókuszzsír, xukor
Elkészítés:
- Verd fel pici só és az édesítés hozzáadásával keményre a tojások habját
- Keverd a habba a tojások sárgáját
- Én ekkor szoktam az alapba belekeverni a szódabikarbónát
- A szezámpehelyből és a mandulalisztből annyit tegyél a habba, hogy sűrű masszát nyerjél
- Zsírpapírral kibélelt kerek vagy téglalap alakú sütőformába öntsd bele a tésztát, majd előmelegített sütőben süsd a piskótát tűpróbáig
- A megsült tésztát vágd ketté és kend meg valamilyen gyümölcsvelővel
- A süti tetejét porcukorrá őrölt xukorral (nyírfacukor) hintsd meg
- Mázat úgy készítsd, hogy a 10 dkg csokit gőz fölött olvaszd fel, tegyél bele ízlés szerint xukrot, majd olvaszd hozzá a kókuszzsírt
- Amikor már kenhető állagra visszadermedt, akkor kend rá kakaós piskótára