Csokis süti

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • Kakaós piskóta – 10 tojás (azért ennyi, hogy jó magas kockákat nyerjek), Pici só, 3-4 evőkanál szezámpehely, 25 dkg mandulaliszt, késhegynyi szódabikarbóna, 3-4 evőkanál kakaópor, paleolit édesítő (stevia, xukor)
  • Paleo(félpaleo) lekvár – az egyik legpikánsabb íz a sárgabaracké, de lehet bármi pl. áfonya, meggy, körte, szilva stb.
  • Ha mázzal készíted, akkor – 10 dkg 90%-os csokoládé és egy evőkanál kókuszzsír, xukor

Elkészítés:

  • Verd fel pici só és az édesítés hozzáadásával keményre a tojások habját
  • Keverd a habba a tojások sárgáját
  • Én ekkor szoktam az alapba belekeverni a szódabikarbónát
  • A szezámpehelyből és a mandulalisztből annyit tegyél a habba, hogy sűrű masszát nyerjél
  • Zsírpapírral kibélelt kerek vagy téglalap alakú sütőformába öntsd bele a tésztát, majd előmelegített sütőben süsd a piskótát tűpróbáig
  • A megsült tésztát vágd ketté és kend meg valamilyen gyümölcsvelővel
  • A süti tetejét porcukorrá őrölt xukorral (nyírfacukor) hintsd meg
  • Mázat úgy készítsd, hogy a 10 dkg csokit gőz fölött olvaszd fel, tegyél bele ízlés szerint xukrot, majd olvaszd hozzá a kókuszzsírt
  • Amikor már kenhető állagra visszadermedt, akkor kend rá kakaós piskótára

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.