Hozzávalók:
- 0,5 kg spárga
- 1-1,5 l víz
- 3-4 dl kesudiótej vagy kókusztej
- 1 db tojás sárgája
- 1 evőkanálnyi olívaolaj (elhagyható)
- Só, fokhagyma, gyömbér, kaporlevél – mindenből ízlés szerint
- 4 db tojás fehérje – a nokedlihez – 5 dkg szalonna – a nokedlihez
Elkészítés:
- A spárga-szálakat alaposan hámozd meg, hogy ne
maradjon rajta kemény héja, majd vágd kisebb darabokra - Tedd fel főni a spárgát kb. 1,5 l vízben
- Amikor megpuhult, habard be – keverj ki 3-4 dl kesudiótejet vagy kókusztejet 1 tojás sárgájával, és a forró alaplébe lassan adagolva, állandó keverés mellett tedd bele a tojásos habarást
- Készíts tojásfehérjéből nokedlit Willson receptje alapján, és tedd a nokedlit a levesbe
- Végül, amikor a leves kész, meglocsolhatod 1 evőkanál olíva olajjal