Spárgaleves tojás-nokedlivel

Hozzávalók:

  • 0,5 kg spárga
  • 1-1,5 l víz
  • 3-4 dl kesudiótej vagy kókusztej
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj (elhagyható)
  • Só, fokhagyma, gyömbér, kaporlevél – mindenből ízlés szerint
  • 4 db tojás fehérje – a nokedlihez – 5 dkg szalonna – a nokedlihez

Elkészítés:

  • A spárga-szálakat alaposan hámozd meg, hogy ne
    maradjon rajta kemény héja, majd vágd kisebb darabokra
  • Tedd fel főni a spárgát kb. 1,5 l vízben
  • Amikor megpuhult, habard be – keverj ki 3-4 dl kesudiótejet vagy kókusztejet 1 tojás sárgájával, és a forró alaplébe lassan adagolva, állandó keverés mellett tedd bele a tojásos habarást
  • Készíts tojásfehérjéből nokedlit Willson receptje alapján, és tedd a nokedlit a levesbe
  • Végül, amikor a leves kész, meglocsolhatod 1 evőkanál olíva olajjal

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.