Banánjégkrém csokoládéval

Banán jégkrém … s ugyanez elkészíthető nem hűtött formában is. A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók 8 db-hoz:

    • 2 nagyméretű banán
    • 5 dkg fekete csokoládé
    • 3-4 evőkanál víz vagy fekete kávé vagy paleolit kókusztej
    • 1 evőkanál 23%-os kakaóvaj tartalmú holland kakaópor – amennyiben pl. csak 2,5 dkg csokid van
    • További borításként: őrölt mogyoró, dió, kókusz-chips, kókuszreszelék törmelék – elhagyható!
    • Fa pálcika vagy műanyag rövid szívószál
    • 1 evőkanál tápióka, opcionális édesítés (eritrit, xukor0stevia, glicin, méz)

Elkészítés:

  • A banánokat tetszés szerinti darabokra vágd fel – én a 2 db banánt nyolcadoltam, és tedd rá egy olyan tálcára, mely a mélyhűtődbe könnyedén befér
  • A pálcikákat törd megfelelő méretűre, vágd ketté a szárát és ketté vágva feszítsd is egy kicsit szét az egyik végét (akár fa, akár műagyag) – ez azért fontos, mert különben a banánok forogni fognak a pálcikán — majd tűzd fel rá a banándarabokat, úgy, hogy maradjon annyi pálcika, hogy a jégkrémnek jó fogása legyen -, és dugdosd bele a banándarabokba
  • A keserű csokoládét olvaszd fel néhány evőkanálnyi folyadékban, mely lehet víz, kávé, kókusztej – én kávét használtam – ügyelj arra, hogy a csoki se túlságosan sűrű, se túlságosan híg ne legyen! Ha kevés csokid van otthon, akkor kakaóvajas kakaóval sűríthetsz
  • A banándarabokat kiskanállal-késsel vond be körbe csokoládéval – itt akár be is fejezheted a jégkrém előkészítését
  • Ha az élvezetet fokozni akarod, akkor a jégkrémeket meghempergetheted pl. kókusz-chipsben, durvára őrölt mogyoróban vagy dióban -, ami éppen otthon van – Javaslom, hogy a „hempergetés” előtt tedd be a csokis jégkrémeket kb. 5 percre a mélyhűtőbe, mert így könnyebben tudsz a jégkrémdarabokkal dolgozni
  • A teljes dermedés kb. 2 óra múlva várható, amikor a banán jégkrémként fogyasztható lesz
  • Amennyiben nagyon fontos neked az intenzív édes íz, akkor tehetsz a csokoládéba édesítőt.

A csoki dermedése után ez az édesség hűtés nélkül is fogyasztható!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.