Hozzávalók 8 db-hoz:
-
- 2 nagyméretű banán
- 5 dkg fekete csokoládé
- 3-4 evőkanál víz vagy fekete kávé vagy paleolit kókusztej
- 1 evőkanál 23%-os kakaóvaj tartalmú holland kakaópor – amennyiben pl. csak 2,5 dkg csokid van
- További borításként: őrölt mogyoró, dió, kókusz-chips, kókuszreszelék törmelék – elhagyható!
- Fa pálcika vagy műanyag rövid szívószál
- 1 evőkanál tápióka, opcionális édesítés (eritrit, xukor0stevia, glicin, méz)
Elkészítés:
- A banánokat tetszés szerinti darabokra vágd fel – én a 2 db banánt nyolcadoltam, és tedd rá egy olyan tálcára, mely a mélyhűtődbe könnyedén befér
- A pálcikákat törd megfelelő méretűre, vágd ketté a szárát és ketté vágva feszítsd is egy kicsit szét az egyik végét (akár fa, akár műagyag) – ez azért fontos, mert különben a banánok forogni fognak a pálcikán — majd tűzd fel rá a banándarabokat, úgy, hogy maradjon annyi pálcika, hogy a jégkrémnek jó fogása legyen -, és dugdosd bele a banándarabokba
- A keserű csokoládét olvaszd fel néhány evőkanálnyi folyadékban, mely lehet víz, kávé, kókusztej – én kávét használtam – ügyelj arra, hogy a csoki se túlságosan sűrű, se túlságosan híg ne legyen! Ha kevés csokid van otthon, akkor kakaóvajas kakaóval sűríthetsz
- A banándarabokat kiskanállal-késsel vond be körbe csokoládéval – itt akár be is fejezheted a jégkrém előkészítését
- Ha az élvezetet fokozni akarod, akkor a jégkrémeket meghempergetheted pl. kókusz-chipsben, durvára őrölt mogyoróban vagy dióban -, ami éppen otthon van – Javaslom, hogy a „hempergetés” előtt tedd be a csokis jégkrémeket kb. 5 percre a mélyhűtőbe, mert így könnyebben tudsz a jégkrémdarabokkal dolgozni
- A teljes dermedés kb. 2 óra múlva várható, amikor a banán jégkrémként fogyasztható lesz
- Amennyiben nagyon fontos neked az intenzív édes íz, akkor tehetsz a csokoládéba édesítőt.
A csoki dermedése után ez az édesség hűtés nélkül is fogyasztható!