Citromkrémes máktorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál mákliszt (pellet) + 1 evőkanál olvasztott jászvaj (ghee) – zsíros krém esetén elhagyható
  • Csipet só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • Stevia vagy xukor

A krémhez:

Elkészítés:

  • Verd fel csipetnyi sóval kemény habbá a tojások fehérjét
  • Keverd el a fehérjét a tojások sárgájával
  • Ebbe a keverékbe tegyél ízlés szerint édesítést – én a tésztába steviát szoktam tenni
  • 6 evőkanál máklisztet keverj a tojásos alapba + a pellet miatt önts még a tésztába 1 evőkanál olvasztott jászvajat (ghee-t) – ma ezt a zsíros krém miatt elhagytam. Amennyiben őrölt mákkal dolgozol, akkor csak annyi a különbség, hogy a mák önmagában is zsíros, tehát plusz zsiradékra egyáltalán nem kell gondolnod!
  • Előmelegített sütőben, zsírpapírral kibélelt sütőformában süsd a tésztát tűpróbáig
  • A krém alapja a kesudió lesz, melyet erős késes robotgépben őröld meg, és öntsd fel kb. 0,5 dl vízzel – az eredmény a kesudió tejszínes állaga lesz
  • A krémbe tegyél bele kb. 5 dkg olvasztott jászvajat (ghee-t), 2-3 evőkanál xukrot, valamint 1 db citrom levét -, és a hozzávalókat jól keverd el
  • A kishűlt máktortát vágd ketté, és kend meg a belő lapot, majd az összeillesztett torta felső lapját citromkrémmel
  • A tortát esetleg díszítheted citromkarikákkal vagy mentalevéllel
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.