Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 10 dkg kesudiót 1 dl vízzel erős késű robotgépben (turmixban) törd össze egészen apróra – selymes állagúra, majd ehhez az alaphoz keverj ízlés szerint stevia port és 2 db meghámozott és feldarabolt egész citromot; a fagyi készülhet xukorral is
- A keveréket tedd mélyhűtőbe
Übersetzer: Beatrix Nagy
Zitronen-Eis mit Cashew-Milch
Zutaten und Zubereitung gleichzeitig:
- 10 dkg Cashewnüsse und 1 dl Wasser werden in einem Mixer gut durch gemixt, bis die Mischung glatt wird. Stevia (nach Geschmack) und 2 Stücke geschälte und geschnitte (ganze) Zitronen werden dazugegeben.
- Das Eis kann man auch mit Birkezucker vorbereiten.
- Die Mischung wird in den Gefrierschrank gestellt, bis sie ganz gefriert.
Szia Márti! Miért egészben adod hozzá a citromot? Ha összedaraboljuk, akkor nem működik?
köszi, Livi
Livikém! Pontatlanul fogalmaztam. Ki is javítottam. „a feldarabolt egész citromot” szia, BB
Nagyon fincsi lett, köszi a receptet!
Panni
Sziasztok! Akkor más fagyit is lehet készíteni ezzel az eljárással? pl. eper, dió, csoki, meggy, málna??? Kesudió marad, és a citrom helyett, pedig amit az előzőekben írtam???
Köszi, Csilla
Víz nélkül készítettem, csak a citrom leve adta a nedvességet. Jó sűrű, krémes állagú lett a fagyi, és fagyasztás után paleo csokiöntettel egészen túró rudi íz jött ki belőle! Szuper!:)
Kedves Csilla! Természetesen más fagyit is lehet így alkotni. Szoktam is ezzel a módszerrel csinálni. BB
Kedves Panni! Jó ötlet, amit alkalmaztál. Gratula. BB