Serpenyős májas hurka

Véreshurka házilag – dinsztelt káposztával és fehér batátával vagy csicsókával – Google

A receptet Zsóka küldte 2011.01.25-én

Hozzávalók:

  • 1 kg tokaszalonna
  • 1 kg sertés máj
  • 1 kg lapocka
  • 0,5 kg sertésbőr
  • Fűszer: 2 ek. só, 2 ek. bors, 2 ek. őrölt majoránna, 1/2 kg hagyma kockára vágva; AIP-ban a borsot elhagyjuk!, használj helyette csípős gyömbért.

Elkészítés:

  • A hagymát 1/4 kg zsírban zsemleszínűre sütjük, majd fűszerezzük
  • Az alapanyagot puhára főzzük ízesítés nélkül
  • A májat 1 óra főzés után tesszük hozzá és még félórát főzzük
  • Kivétel előtt ketté vágjuk, és megnézzük, hogy átfőtt-e?
  • Az egészet nagy lyukú darálón ledaráljuk
  • Összekeverjük a fűszerekkel
  • Ha kihűlt, adagonként alutálcába vagy zacskóba rakjuk
  • Serpenyőben vagy tepsiben sütjük
  • Tálaláskor kínáljunk hozzá pl. dinsztelt káposztát és fehér batátát vagy csicsókát.

Fagyasztóban tárolhatjuk.

Bármilyen párolt, nyers zöldséggel vagy salátával is fogyasztható.

Rakott kelkáposztába hozzávalóként kiválóan felhasználható.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Serpenyős májas hurka”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.